AILogo en huisstijl

MikesDesign maakt grafische ontwerpen en is gespecialiseerd in logo design, dit kan worden aangevuld met visitekaartjes en een huisstijl. MikesDesign gebruikt de beste software om een professionele kwaliteit te kunnen garanderen. De logo´s worden in Adobe Illustrator gemaakt, een vector logo, hierdoor kunt u het logo uitvergroten zonder kwaliteitsverlies. We kunnen logo's in verschillende varianten en afmetingen maken. De logo's zijn zowel geschikt voor online gebruik als voor drukwerk. Als MikesDesign een logo ontwerpt krijgt de koper alle rechten om het logo te gebruiken, tevens krijgt de koper het bronbestand om eventueel achteraf makkelijk aanpassingen te kunnen (laten) doen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan! 

Werkwijze

Het maken van een goed logo is teamwork, zonder goede communicatie zal er niet efficient een mooi logo worden ontworpen. Ondanks dat ik een vaste prijs vraag voor een ontwerp en in principe geen maximaal aantal revisies doe, betekend dit niet dat we eindeloos dingen kunnen uitproberen.

Wat ik van een klant vraag is wat moet het logo uitstralen, ik vraag voorbeelden van logo's welke de klant mooi vindt welke ik als inspiratie voor zijn of haar eigen ontwerp kan gebruiken. Op basis hiervan maak ik een aantal ontwerpen (concepten) van logo's waarop ik feedback vraag, waar nodig worden er revisies gedaan tot het gewenste resultaat is gevonden. Hierna wordt eventueel een huisstijl ontwikkeld op basis van het logo ontwerp. Als dit is afgerond maak ik alle benodigde bestanden en draag deze over aan de client.

Normaal wordt er achteraf betaald, bij grotere projecten kan in overleg de helft vooraf betaald worden en de andere helft na afronding van het project betaald worden.

Bestandsformaten

We kunnen bestanden in veel bestandsformaten maken, doorgaans leveren we de volgende formaten op afhankelijk voor welk doeleinde het ontwerp gebruikt gaat worden:

  • .ai (adobe illustrator); dit is het bronbestand (vectorbestand / EPS bestand). Dit bestand kan gebruikt worden om toekomstige wijzigingen aan te brengen en is geschikt voor uitvergrotingen zonder kwaliteitsverlies.
  • .pdf (Portable Document Format); dit bestand wordt gebruikt voor het printen van visitekaartjes, enveloppen en briefpapier.
  • .png (Portable Network Graphics); dit bestand wordt gebuikt voor online gebruik. Groot voordeel van dit type bestand boven bijvoorbeeld een jpeg bestand (hieronder beschreven) is de mogelijkheid van een transparante ondergrond. Met name voor logo's die op meerdere kleuren achtergrond gebruikt worden is dit ideaal.
  • .jpg / .jpeg (Joint Photographic Experts Group); dit bestand wordt gebruikt voor online gebruik. Dit soort bestand heeft veel mogelijkheden voor compressie (het verkleinen) van het bestand, dit gaat dan wel ten kosten van de kwaliteit. Dit wordt vaak gebruikt voor foto's.

Kleur

Er zijn verschillende soorten kleuren die gebruikt worden bij het ontwerpen, drukken en online bekijken van ontwerpen:

  • cmyk; Deze vorm van kleur wordt veel gebruikt bij het drukken van visitekaartjes, enveloppen en briefpapier. De kleur wordt opgebouwd van waardes van (Cyan, Magenta, Yellow, Key) vertaald cyaan, magenta, geel en "Key" staat voor drukplaat en bepaald hoe donker de kleur wordt gedrukt.
  • rbg; Deze vorm van kleur wordt gebruikt in TV's, monitoren en telefoons. In de basis bestaat de kleur uit rode, blauwe en groene lampjes. Door het gebruik van lampen is het mogelijk om felle (neon) kleuren te creëren wat niet mogelijk is bij cmyk kleuren. 
  • pantoon / vb. PMS 200 (Pantone Matching System);  zijn een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces (bijvoorbeeld ontwerper, textielleverancier en drukker). Het woord 'matching' ('overeenkomen, samenvallen') geeft aan dat het reproduceren van een bepaalde kleur een belangrijke doelstelling is.